Feestdagen 2020: 5 Marketing ideeën voor jouw restaurant. 🥂
5 min. leestijd

Feestdagen 2020: 5 Marketing ideeën voor jouw restaurant. 🥂

De feestdagen zijn voor jouw restaurant of café, én je gasten flink anders dit jaar. Wat kun je doen om gasten toch een mooie beleving te geven en zelf het maximale uit de decembermaand te halen? Dat doe je met een slim social media plan! In dit artikel vind je 5 marketingideeën en een voorbeeldpost, waarmee je het maximale uit de feestdagen gaat halen. 🍾

The most wonderful time of the year?

Door de coronamaatregelen zien de feestdagen er dit jaar heel anders uit. Onwijs jammer, natuurlijk. Het liefst zou je alles weer zo snel mogelijk oppakken en extra willen uitpakken om het jaar nog even goed af te sluiten. Dat begrijpen wij heel goed. Dat kan helaas niet op de normale manier, maar jij zou geen ondernemer zijn als je niet overal kansen ziet en open staat voor goede ideeën. Daarom delen wij graag 5 marketingideeën met je, die je nog deze feestdagen kunt inzetten om je omzet te maximaliseren en om het contact met je (vaste) gasten te onderhouden. Daarnaast zijn het stuk voor stuk leuke projecten die je met jouw team kunt oppakken om 2020 op een positieve manier af te sluiten.

feestdagen-horeca-social-media-plan-kerstpaket

Tip 1: Bied een mooi kerstpakket aan.

Bijna alle bedrijven willen hun werknemers met de feestdagen verwennen. Meestal gebeurt dit in de vorm van een kerstpakket of kerstbonus. Soms worden er dure bedrijven ingeschakeld die hele algemene kerstpakketten aanleveren, waar eigenlijk niemand op zit te wachten. Een lelijk fonduestel, sokken in de verkeerde maat of bijzondere koffiebonen voor in een dure machine terwijl je thuis een cupjes-machine hebt staan. Dat kan beter!

–> Hulp nodig bij de uitwerking van dit plan? Volg het actieplan van Lekker Gastvrij Online! 

feestdagen-horeca-social-media-plan-private-chef

Tip 2: Van restaurant naar private dining experience.

Wil je écht iets bijzonders of exclusiefs aanbieden aan je gasten? Bied jouw succesformule dan in ‘Private Dining’ vorm aan!

Uiteten gaan voelt door de restricties van afgelopen maanden sowieso al als een grote luxe en een enorm privilege. Speel in op de verlangens van foodies om weer exclusief te dineren en bied een aantal private dining sessies aan. Dit kunnen gasten als kerstcadeau aan een speciaal iemand geven.

–> Hulp nodig bij de uitwerking van dit plan? Volg het actieplan van Lekker Gastvrij Online! 

feestdagen-horeca-social-media-plan-kerstkaart

Tip 3: Start een kerstkaarten service!

Een kerstkaarten service? Je hebt toch een restaurant of café? 😄  Maar bedenk dit: Waarschijnlijk kunnen we kerst niet vieren met al onze geliefden en familieleden om ons heen. Omdat we met kleine gezelschappen moeten afspreken is het extra belangrijk om dierbaren te weten dat we aan ze denken. Nu kun je natuurlijk een gewone kerstkaart sturen, maar hoe leuk is het om een speciale kerstkaart te sturen met een culinair cadeau van jouw restaurant erin! Beginnen de ideeën al te borrelen?

–> Hulp nodig bij de uitwerking van dit plan? Volg het actieplan van Lekker Gastvrij Online! 

feestdagen-horeca-social-media-plan-kerstdiner

Tip 4: Lever het kerstdiner gewoon thuis.

Hoewel de kersttafel thuis dit jaar misschien voor minder mensen tegelijk gedekt zal worden… wil iedereen nog steeds imponeren met mooie gerechten, bijzondere wijnen en lekker uitgebreid tafelen. Ga daarom ook zeker door met het aanbieden van menu’s die gasten thuis kunnen serveren! Maak voor de gelegenheid een speciaal kerstmenu met heerlijke klassiekers, of met jullie favoriete gerechten.

–> Hulp nodig bij de uitwerking van dit plan? Volg het actieplan van Lekker Gastvrij Online! 

feestdagen-horeca-social-media-plan-nye-borrelbox

Tip 5: Knallend en bruisend het jaar uit met een NYE borrelbox.

De meeste mensen willen 2020 zo snel mogelijk achter zich laten. We mogen dan misschien niet met de hele buurt tegelijk vuurwerk afsteken of met alle vrienden bij elkaar borrelen tot in de kleine uurtjes, maar deze Oud & Nieuw wordt ongetwijfeld extra uitbundig gevierd, ook al is het misschien op afstand!

Ook dit moment kun je aangrijpen om een leuk concept te verkopen. Natuurlijk kan je ’s middags vanuit het raam oliebollen en appelflappen gaan verkopen… maar misschien is het nog wel veel leuker om een luxe borrelbox voor thuis samen te stellen!

–> Hulp nodig bij de uitwerking en van dit plan? Volg het actieplan van Lekker Gastvrij Online! 

Blijf top op mind en start met verkopen via social media.

Of je er nu wel of niet voor kiest om tijdens de feestdagen wat bijzonders aan te bieden, via social media blijf je makkelijk in contact met gasten. Maar wat moet je posten om op te vallen tussen alle andere restaurants en wat kun je doen om je aanbod te verkopen?

Social media is geen rocket science en we kunnen je het geheim gewoon vertellen: de kunst zit in het maken van sterke teksten, foto’s en het volgen van een simpel stappenplan. Maar het bedenken en uitwerken van creatieve posts is wel hartstikke lastig. Je wil de juiste tone of voice kiezen voor de feestdagen en vooral niet het verkeerde posten. Daarbij heb je na een lange dag werken niet altijd inspiratie.

Met de creatieve posts van Lekker Gastvrij Online maken we het je makkelijk om binnen één minuut een goede tekst te schrijven. Probeer het maar eens met dit voorbeeld. Wat gebeurt er als je de open ruimtes invult met informatie van jouw restaurant? Ook helpen we je met het maken en uitzoeken van de foto’s. We geven je toegang tot een bibliotheek vol rechtenvrije horecafoto’s voor de feestdagen en geven je tips hoe je zelf, in je eigen restaurant, makkelijk een mooie foto kunt schieten.

feestdagen-horeca-social-media-plan-teksten

Ben je klaar voor een kant en klaar actieplan & een hele maand aan feestelijke social media content?

Kijk dan eens, als je tijd hebt, bij de feestdagen special van Lekker Gastvrij Online: het online programma, waarmee het super makkelijk wordt om het maximale uit de decemberperiode van 2020 te halen.

Met deze speciale editie van Lekker Gastvrij Online krijg je toegang tot:

✅  Een hele maand aan feestelijke social media content voor de feestdagen.

✅  Een actieplan om top of mind te blijven bij gasten & meer bestellingen binnen te halen.

✅  Een bibliotheek met rechtenvrije horecafoto’s voor Kerst & Oudjaar.

Of je nu veel of weinig ervaring hebt met social media, dit stappenplan werkt voor jou! 🙌🏻

Succes!

feestdagen-horeca-social-media-plan-2020