Tiktok idee voor horeca? Zo maak je leuke video's in jouw restaurant of café!
3 min. leestijd

Tiktok idee voor horeca? Zo maak je leuke video's in jouw restaurant of café!

De afgelopen twee jaar heeft de nieuwe social media app TikTok flink aan populariteit gewonnen in Nederland. Had de app nog 700.000 gebruikers in 2020, eind 2021 waren dat er al 3 miljoen. En als je denkt dat alleen kinderen gebruik maken van de app, dan heb je het mis. Steeds meer volwassenen gebruiken TikTok en daarmee wordt het meer en meer een goed social media marketingkanaal voor jouw hotel, restaurant, café of cateringbedrijf. In dit artikel nemen we je mee in de statistieken rondom TikTok en delen we hoe je als horecaondernemer leuke video's voor jouw horecazaak kunt maken.

TikTok is een blijvertje, ook voor horeca!

Iedere dag spreken we meerdere horecaondernemers over hun bedrijfsdoelen. Vaak willen zij de horecaliefhebber in de doelgroep 25 tot 40 aan zich binden. Dit zijn de gasten die nog niet gebonden zijn aan kinderen en alle tijd én geld hebben om in de horeca uit te geven. Instagram is al jaren een goed middel om deze doelgroep te bereiken, maar vanaf nu kun je daar een sterke tweede kandidaat bijrekenen: het gebruik van TikTok stijgt namelijk flink in deze doelgroep. Steeds vaker halen jongvolwassenen hun informatie van Instagram én van TikTok. 

Inmiddels (begin 2022) heeft de app namelijk 695.000 gebruikers in de leeftijdsgroep 20 t/m 24 jaar en 465.000 gebruikers in de leeftijdsgroep 25 t/m 29 jaar. Reken daar nog eens 310.000 gebruikers in de groep 30 t/m 34 jarigen en 230.000 gebruikers t/m 39 jaar bij op en de groep twintigers en dertigers telt een totaal van 1.700.000 potentiële gasten in jouw horecazaak. En omdat TikTok gratis is, is het een goed middel om top of mind te blijven bij vaste gasten en ontdekt te worden door nieuwe gasten. Een groot podium voor jouw mooie horecabedrijf is precies wat het verdient toch?

Moet ik dan gekke dansjes doen?

Je kent TikTok misschien van je nichtje die continu haar dansjes filmt en misschien van 'grappige' video's van TikTok komieken. Het goede nieuws is: als horecaondernemer hoef je dat niet te doen. 😄 Jouw taak is om de offline beleving in jouw hotel, restaurant of café zichtbaar te maken in een video. Dat kan simpeler zijn dan je misschien denkt. Een goed voorbeeld van een restaurant dat TikTok slim inzet is Il Tartufo in Delft. Dit gezellige Italiaanse restaurant heeft inmiddels meer dan 80.000 volgers verzameld door het laten zien van hun specialiteiten, zoals heerlijke broodjes van de dag!

Tiktok idee voor horeca. Zo maak je leuke video's il tarftufo delft

Leuke TikTok video-ideeën voor horeca

Binnen onze Social Succesformule hebben we de afgelopen jaren een vast script voor mooie horecafoto's die het goed doen op social media ontwikkeld. Daardoor hoeven we het wiel niet steeds opnieuw uit te vinden en kunnen we binnen korte tijd veel foto's schieten. Ook voor TikTok werken we aan een vast script voor succesvolle TikTok video's voor horeca. Leuk als je ons eigen TikTok account even volgt, dan zie je onze video-updates vanzelf voorbijkomen. We maakten bijvoorbeeld video's voor koffie- en dinnerbar Tijm in Utrecht, voor Karaat in Amsterdam en voor Lokaal Victoria in Zeist. 

Hieronder delen we daarom een lijst met leuke (en simpele!) video-ideeën, die je trouwens ook heel goed voor Instagram Reels kunt gebruiken. 

  • De barista video: in deze video schiet je beelden van een collega die een heerlijke koffie zet. Deze beelden wissel je af met beelden van de zaak en relevante details, zoals het koffieapparaat en het vullen van het piston. 
  • De borrel video: in deze video wissel je beelden van drankjes en hapjes snel af met beelden van gasten die gezellig zitten te borrelen. Zo heb je binnen no-time de sfeer in jouw zaak te pakken. 
  • De vergader/feestzaal video: video is de perfecte manier om je gezellige extra ruimte te promoten. En nee, daar heb je niet direct een volgende boeking voor nodig. Beelden afwisselen die de zaal laten zien zijn al hartstikke leuk. Vraag je collega's om wat drankjes in te schenken en de video is klaar om te posten. 
  • De menu video: in deze video film je rustig hoe een of meerdere gasten heerlijk zitten te genieten van het menu in jouw hotel, restaurant of café. Veel heb je niet nodig. Bekijk deze en deze video maar eens. 

Meer leuke TikTok (en Instagram Reels!) ideeën voor horeca? Download ons stappenplan. 

Wil je meer leuke video-ideeën voor horeca verkennen en een uitleg voor hoe je makkelijk leuke horecavideo's voor TikTok en Instagram Reels maakt? Dan kun je hier ons stappenplan downloaden. Succes en veel plezier! 

Tiktok idee voor horeca? Zo maak je leuke video's jouw restaurant of café 2