Restaurant Heart Garden Waffles: bestellingen via Instagram geven een kick!
29 juni 2021 
6 min. leestijd

Restaurant Heart Garden Waffles: bestellingen via Instagram geven een kick!

Geïnspireerd en met een hoofd vol ideeën komt Abhinabha Tangerman (43) in 2003 terug uit het buitenland. Met de ervaring die hij al reizende heeft opgedaan, maakt hij 17 jaar later eindelijk zijn eigen horecadroom waar: Heart-Garden Waffles & Coffee. ‘Het is een oase geworden midden in het bruisende hart van Amsterdam. Met goede Indiase koffie, de lekkerste vegan wafels én een groeiend Instagram account.’

 

Internationaal meditatiecentrum

heart garden waffles beste social media amsterdam oostHeart-Garden is meer dan een wafelrestaurant alleen. Het is een plek waar je rustig de dag begint, aanschuift voor de lunch of ontspannen kunt flexwerken. ‘Een plek waar je gewoon ‘kunt zijn’ ’, zoals eigenaar Abhinabha dat zelf zo mooi zegt. Als hij in 2020 zijn eigen zaak opent, weet hij precies wat hij wil: ‘Een restaurant met lekkere, gezonde gerechten, goede koffie en een prettige, serene ambiance. Met Heart-Garden ben ik aangesloten bij een internationaal meditatiecentrum, met ruim 50 horecalocaties wereldwijd. De visie en sfeer van het centrum zie je hier, en op al die andere plekken terug.’

 

Een kleine koffieverslaving

Bij het internationale Sri Chinmoy meditatiecentrum en in restaurants in Parijs en San Francisco leert Abhinabha de fijne kneepjes van het meditatie- en horecavak. ‘Ik voelde meteen: dit wil ik ook gaan doen in Amsterdam. In 2019 ben ik op zoek gegaan naar financiering, pandjes gaan bezichtigen en mijn koffiebarplannen gaan uitwerken. In die tijd werkte ik ook als freelance journalist en heb met mijn laptop in heel wat koffietentjes gezeten. Dat concept sprak me het meest aan. Ironisch, want ik had zelf nog nooit één kop gedronken!’, lacht hij. ‘Ik ben gaan proeven, testen en drinken en heb zo ontdekt wat goede koffie is. En een kleine verslaving was geboren!’ 

 

Van aardbeien tot vegan spek

restaurant heart garden waffles beste social media amsterdamVan een pand in de Amsterdamse Czaar Peterstraat gaat zijn hart sneller kloppen: ‘De perfecte plek om te genieten van goede koffie, én van culinaire wafels dus! Tot dat moment had ik niet heel veel ervaring als kok, maar met de overname van het wafelrestaurant hoefde ik het wiel niet opnieuw uit te vinden. De veelzijdigheid van wafels heeft me echt verrast! Zoet eet je ze als tussendoortje of toetje, en hartig zelfs als volwaardige maaltijd. Wat ons anders maakt dan anderen? In de eerste plaats serveren we ook vegan en glutenvrije wafels. En met 35 toppings kunnen we eindeloos variëren. Van de bekende aardbeien met slagroom tot dadels, avocado en vegan spekreepjes: je kunt het zo gek niet bedenken of we maken het voor je. Even geen zin in een wafel? Dan zijn onze Facon Faves Eggs een aanrader – gepocheerde eieren verpakt in gebakken vegan bacon. En de Indiase koffie die we schenken, maakt de cirkel met het meditatiecentrum weer rond!’

 

Heart-Garden: een oase in Amsterdam

‘Begin 2020 was achteraf gezien niet de beste tijd om een nieuwe zaak te beginnen… Maar, ik geloof er erg in dat dingen gebeuren met een bedoeling. Onze dichte deuren zag ik zelfs als een ‘blessing in disguise’. Het gaf me de ruimte om de boel te verbouwen, de rust om mindful te schilderen en de warme sfeer neer te zetten die ik voor ogen had.’ Via het meditatiecentrum vindt Abhinabha in Letland een nieuwe collega. Samen draaien ze een goede zomer, met veel toeristen en dagjesmensen. ‘En toen was daar de tweede lockdown, en was ik weer ‘terug bij af’. Gelukkig liep mijn werk als freelance journalist op de achtergrond gewoon door. Of ik spijt heb van mijn beslissing? Geen seconde. Elke dag voel ik: dit is wat ik móet doen. En de reacties van gasten versterken dat gevoel. Ze vinden Heart-Garden een ontzettend fijne plek, en het voelt als mijn taak om een rustpunt te creëren waar ze even kunnen loslaten en zich op hun gemak voelen.’

 

Social media als marketingtool

Ondanks de toeristische locatie, komen er ook veel gasten uit de buurt. Via Instagram houdt Abhinabha ook na sluitingstijd contact met hen: ‘Zelf had ik niks met social media, maar ik wist: het is belangrijk voor de zaak. En al doende leert men. Aan de hand van de praktische, ‘down to earth’ tips van Lekker Sociaal Media heb ik het me eigen gemaakt en vind het nu zelfs leuk om te doen! Werken met Instagram houdt me scherp en prikkelt om creatief te blijven. Hoe wil ik mezelf profileren? Hoe spreek ik mijn gasten aan? En als ik het succes van de posts terug zie ik de bestellingen, dan geeft dat echt een kick! Mijn tip voor ondernemers die – net als ik eerst – niet veel ervaring hebben met social media: ga ervoor, maar doe het niet half. Gebruik social media als een tool om met je eigen marketingstrategie aan de slag te gaan. Prik een vast moment in de week om de posts te bedenken, en je hebt er nauwelijks omkijken naar. De spontane dingen die later op je pad komen, kun je delen in Instagram stories’.

 

Guinness record wafels bakken

restaurant heart garden waffles beste social media kinderfeestjes‘Mijn toekomstdroom: meditatiesessies en kinderfeestjes geven, hier in Heart-Garden. Het lijkt me heerlijk om grote en kleine gasten te inspireren en tegelijkertijd te laten genieten van onze wafels. Oh, en… ik ga het World Guinness Record voor ‘de hoogste stapel gebakken wafels’ vestigen! Meteen een ludieke manier om mijn naamsbekendheid te vergroten, in Amsterdam, daarbuiten, én op Instagram.’

Leuk als je Heart Garden Waffles volgt op Instagram! Klik hier om dat te doen.

Over de schrijver
Eline van Nunen is al sinds het eerste begin, ruim vier jaar geleden, lid van de Utrechtse eetclub Waar Utrecht Eet. Wekelijks deelt zij haar culinaire avonturen in de stad met ruim 15.000 andere Utrechtse horecaliefhebbers. Daarnaast duikt ze graag de horeca in om inspirerende verhalen op te halen bij ondernemers.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down