Horeca | 5 Feestelijke marketing ideeën én social content voor kerst en oud & nieuw!
6 min. leestijd

Horeca | 5 Feestelijke marketing ideeën én social content voor kerst en oud & nieuw!

Als horecacondernemer heb je het druk, druk druk. Voor je het weet is het alweer december! Om je een handje te helpen bij het bedenken van leuke acties om in de feestelijke decembermaand je gasten te verrassen, vind je in het actieplan van de december editie van Lekker Gastvrij Online 5 feestelijke marketingideeën. In dit artikel geven we je alvast een voorproefje van wat je in het magazine kunt vinden. Wil je de uitgewerkte ideeën en volledige social media kalender voor kerst en oud & nieuw ontvangen? Word dan lid van Lekker Gastvrij Online en ontvang de decembereditie meteen in je mailbox. Veel plezier!

horeca 5 feestelijke marketingideeeen voor kerst en oud en nieuw 2Klik hier om lid te worden en direct het magazine te lezen!Gezellige kerstversiering voor jouw mooie hotel, restaurant of café laat gasten zien dat je helemaal klaar bent voor kerst. Waarschijnlijk heb je een boom, ballen en wat slingers, maar heb je er ook aan gedacht om je online communicatie kerstproof te maken? Maar liefst 75% van de horecagasten geeft aan door social media beïnvloed te worden in hun keuze voor een horecazaak. Daarnaast gaan 86% van de reserveringen van een horecabedrijf via de eigen kanalen. Op social media, je website en in je e-mailnieuwsbrief liggen dus kansen om gasten te laten zien waarom ze bij jou kerst (en oud en nieuw) moeten vieren.

Uiteraard ga je ervoor zorgen dat je met kerst en oud & nieuw helemaal volgeboekt bent. Maar er zitten ook dagen of momenten tussen waarop het normaalgesproken wat rustiger is en je wel wat extra klandizie kunt gebruiken om je omzet in december te maximaliseren. Van gezellige (gezins)activiteiten tot en met een onweerstaanbaar lunchaanbod; bij jouw hotel, restaurant of café is het alle dagen feest!

horeca 5 feestelijke marketingideeeen voor kerst en oud en nieuw 3Meer social posts ontvangen? Word lid van Lekker Gastvrij Online en ontvang direct 30 posts voor december in je mailbox!In de decembereditie van Lekker Gastvrij Online vind je een volledig uitgewerkte social media kalender voor december, kerst en oud &. nieuw. Teksten hoef je hiermee dus niet meer te bedenken en ook de foto's maak je makkelijk na in jouw restaurant of café. Fijn, want zo kun je meer tijd besteden aan het promoten van jouw social media campagne. Boost je campagne met een toffe winactie of start met adverteren. Binnen Lekker Gastvrij Online vind je een simpel stappenplan om extra op te vallen tijdens de feestdagen.

Drie redenen waarom je e-mail marketing in kunt zetten tijdens de feestdagen:

  1. Je hebt geen last van algoritmes van bijvoorbeeld Instagram of Facebook en bereikt alle personen op je e-maillijst.
  2. Je kunt makkelijk menu's, uitnodigingen én een dikke reserveerknop delen.
  3. Het is (zo goed als) gratis!

horeca 5 feestelijke marketingideeeen voor kerst en oud en nieuw 4🔥 Alle leden van Lekker Gastvrij Online ontvangen ook dit e-mailplan voor horeca in hun mailbox. Voordat je los kunt met je e-mail marketing, is het natuurlijk fijn dat je voldoende contacten in je bestand hebt om te benaderen. In de afgelopen jaren heb je misschien al heel wat contacten verzameld, maar het kan nooit kwaad om voor deze kerstcampagne nog even wat tijd te investeren in het vergaren van nieuwe contacten. Binnen Lekker Gastvrij Online vind je een kant-en-klaar stappenplan om te starten met e-mailmarketing, vind je handige e-mailtemplates en ontdek je hoe je op een simpele manier de contacten op je e-maillijst uitbreidt. 🙌🏼

In de decembereditie van Lekker Gastvrij Online kijken we ook alvast kort vooruit naar het begin van 2022. Wil je bijvoorbeeld nieuwjaarsborrels binnenhalen? Zorg dan dat je ook de Lekker Gastvrij Online editie voor januari (publicatie 1 december) leest. Daarin vind je een kant-en-klaar stappenplan voor nieuwjaarsmarketing via social media.

Lekker Gastvrij Online is onze social media club voor horecaondernemers. Binnen Lekker Gastvrij Online helpen we je om social media makkelijk zelf te doen en zo de marketingkansen van het internet te benutten.

Naast lid voor een jaar, kun je nu ook lid worden voor 3 maanden. Zo kun je Lekker Gastvrij Online uitproberen en kijken of het bij je past.

Als kwartaallid voor de feestdagen krijg je toegang tot de december, januari en februari (Valentijn! ❤️) editie van Lekker Gastvrij online én alle voorgaande edities. Zo krijg je toegang tot honderden social media posts en handige marketingplannen voor het groeien met 500 Instagramvolgers per maand en het maken van mooie foto's met je smartphone.

Ben je benieuwd naar Lekker Gastvrij Online? Lees hier alle informatie dan rustig door. Heb je een vraag en wil je liever even bellen voor je lid wordt? Bel ons dan even op 085-1308340.

Tot snel!


Over de schrijver
Hi! Ik ben Floor Eizema, growth hacker en social media strateeg voor horeca. De afgelopen 6 jaar bouwde ik samen met een groep enthousiaste eetliefhebbers een eetclub met 80.000+ Instagramvolgers. Nu help ik restaurants, cafés en hotels te groeien op social media, zodat ze ontdekt worden door nieuwe gasten en vaste gasten vaker langskomen.
Reactie plaatsen